Calendar de activitati

3 februarie 2009 - lansare proiect
18 februarie 2009 - selectie centre locale
13-15 si 20-22 martie 2009 - stagii regionale in managementul voluntarilor
martie - mai 2009 - desfasurarea campaniilor locale de atragere de noi adulti in cercetasie
aprilie - iulie 2009 - stagii locale (mini-sesiuni) in "principiile scout", "metoda scout" si "animatie"
iunie – august – participarea la diferite activitati locale si nationale
17-23 august 2009 - stagiu national de "pedagogie scout"
septembrie – octombrie – desfasurarea campaniilor locale de atragere de copii si tineri in cercetasie
octombrie 2009 - ianuarie 2010 - desfasurarea concursului "Tu ce poti face cu 100 de euro?"
februarie - aprilie 2010 - continuare campanii atragere copii, tineri si adulti in centrele locale
23 - 25 aprilie 2010 - Forumul National Scouting Seeds

joi, 5 februarie 2009

Lansare proiect "Scouting seeds"

Dragi lideri cercetasi,


Numele meu este Elena Petrea (Tromppy, pentru marea majoritate) si am avut onoarea de a fi selectata de catre Echipa de Dezvoltare a ONCR ca si coordonator al proiectului “Seeds of Scouting”. Experienta mea din ultimii 3 ani ca Responsabil National al ramurii de varsta Lupisori, unde impreuna cu o minunata echipa am reusit sa oferim o alternativa educativa de calitate copiilor intre 7-10 ani, precum si faptul ca sunt trainer ONCR din 2007 participand la diferite stagii de animatiei si pedagogie scout, imi dau increderea ca impreuna cu ajutorul vostru vom reusi sa dam un suflu nou de energie spiritului si metodei scout din Romania.


Proiectul “Seeds of Scouting” a fost unul din singurule trei proiecte sustinute financiar de ESO in anul 2008 la nivel european, fiind apreciat pentru calitatea si obiectivele sale. Astfel pana la sfarsitul anului 2009, ONCR isi propune:

a) cresterea cu circa 50% a numarul total de membri, respectiv de 200 lideri noi si 800 cercetasii minori

b) revizuirea, crearea si implementarea de sisteme si materiale noi pentru a atrage si a forma lideri si tineri cercetasi in orice comunitate

c) selectarea, sprijinirea si monitorizarea centrelor locale pilot in implementarea unui sistem durabil de dezvoltare organizationala.


Pentru inceput insa avem nevoie ca pana la 18 februarie 2009, ora 20.00 sa primim din partea centrelor locale interesate sa fie incluse in acest proiect, fisa de inscriere din attach, completata integral si trimisa pe adresa de email dezvoltare@scout.ro .

Pentru ca centrul tau local sa intre in proiect, trebuie sa indeplineasca doar doua conditii:

a) Desemnarea unui coordonator local pentru voluntarii noi veniti, si care sa fie ajutat de inca 2-3 lideri de la centru local respectiv. O precizare aici este ca acestia pot fi orice lideri, indiferent de rolul lor in cadrul centrului local sau de implicarea acestora la nivel national. Cel mai important lucru e ca ei sa fie motivati sa se implice direct in acest proiect, sa aiba acces constant la informatii online si sa fie dispus sa comunice cu coordonatorul de proiect, precum si cu ceilalti lideri similari lor, intreaga lor experienta.

b) Posibilitatea de a facilita organizarea la nivel local a unor stagii de formare de circa 20 de persoane in perioada martie – mai 2009. Ne referim aici in special la posibilitati de cazare, masa si sala de training in regim preferential sau chiar gratuit.

c) Ca centru local, sa aiba cotizatia platita la zi si raportul de activitate pe 2008 trimis la nivel central.


Precizare importanta: desi proiectul e deschis tuturor centrelor locale din tara si in principiu oricine aplica va fi selectionat, in cazul in care vor fi totusi mai mult de 20 de centre locale care vor dori sa fie incluse acest proiect, conditiile de inscriere de mai sus vor deveni si criterii de selectie.


Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie la aceasta adresa de email dezvoltare@scout.ro sau la numarul de telefon – 0741 430 796 – Elena Petrea.


Nu ai nici o scuza sa mai stai deoparte! Implica-te!


Elena Petrea

Coordonator proiect “Seeds of scouting”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cate seminte mai avem de plantat?

Tinta noastra este 2500 de membrii in ONCR la data de 31 ianuarie 2010.

Am inceput cu 1500, la 1 februarie 2009.

La sfarsitul lui ianuarie 2010, eram cu 804 membri mai multi.