Calendar de activitati

3 februarie 2009 - lansare proiect
18 februarie 2009 - selectie centre locale
13-15 si 20-22 martie 2009 - stagii regionale in managementul voluntarilor
martie - mai 2009 - desfasurarea campaniilor locale de atragere de noi adulti in cercetasie
aprilie - iulie 2009 - stagii locale (mini-sesiuni) in "principiile scout", "metoda scout" si "animatie"
iunie – august – participarea la diferite activitati locale si nationale
17-23 august 2009 - stagiu national de "pedagogie scout"
septembrie – octombrie – desfasurarea campaniilor locale de atragere de copii si tineri in cercetasie
octombrie 2009 - ianuarie 2010 - desfasurarea concursului "Tu ce poti face cu 100 de euro?"
februarie - aprilie 2010 - continuare campanii atragere copii, tineri si adulti in centrele locale
23 - 25 aprilie 2010 - Forumul National Scouting Seeds

joi, 2 aprilie 2009

Prima "insamantare" oficiala vine de la Giurgiu!

Astazi 1 aprilie, nu cum poate v-ati fi asteptat sa fie ziua pacalelilor, totul a decurs cu seriozitate si "pofta" de sadit seminte in randul liderilor adulti din fiecare institutie de invatamant ale orasului Giurgiu.

Cum ziua buna se cunoaste de dimineata, intocmai am urmat si noi si am fost in scoala generala nr 4 pentru a aduce spre cunoastere invatatatorilor de acolo cate putin din lucrurile introductive despre cercetasie. Totul s-a dovedit a fi un mare succes dat fiindca privirea fiecaruia dintre ei era asemenea unui copil ce ptr prima oara invata cum sa rosteasca cuvintele. Au fost entuziasmati si am plecat lasandu-i cu curiozitatea in suflete, ramanand ca in continuare sa afle mai multe in data ce este destinata recrutarii.

Ca sa ne asiguram ca nu se va pierde timpul intre discursul ptr invatatori si cel ptr profesori, ne-am interesat de locatia destinata expozitiei, apoi a urmat prezentarea catre profesorilor scolii nr 4. Acestia la randul lor s-au dovedit a fi impresionati de filmuletul "palaria cu boruri", cat si de scopul nostru de a crea cat mai multi oameni cu "fabrica de constiinta" in suflet!

Lasandu-i pe cei din scoala nr 4 sa se convinga si singuri de importanta cercetasiei, am plecat mai departe catre scolile nr 1 si nr 2. Am stabilit urmatoarele date destinate prezentarilor si am plecat inspre alta scoala unde se simtea nevoia de cunostinte despre cercetasie, deoarece i-am prins intr-un moment cam delicat inainte de consiliu, dar totusi totul a mers bine si aici. In final ne-au multumit ptr "lectia" folositoare sufletului si constiintei in favoarea cercetasiei.

Astazi a fost o zi tocmai buna de "sadit". Speram ca toate zilele sa ne fie pe atat de inseninate si in continuare, ca mai apoi sa "ude" cu "ploaia" roadelor bune si scopurilor indeplinite.

Multa bafta in continuare!

Aaaa da! Am uitat sa spun cui datoram succesul din aceasta zi: Zafy, Robert, Despina, Dragos, Ioana si Vasi). Un rand de aplauze ptr
ei! :))

Un comentariu:

Cate seminte mai avem de plantat?

Tinta noastra este 2500 de membrii in ONCR la data de 31 ianuarie 2010.

Am inceput cu 1500, la 1 februarie 2009.

La sfarsitul lui ianuarie 2010, eram cu 804 membri mai multi.