Calendar de activitati

3 februarie 2009 - lansare proiect
18 februarie 2009 - selectie centre locale
13-15 si 20-22 martie 2009 - stagii regionale in managementul voluntarilor
martie - mai 2009 - desfasurarea campaniilor locale de atragere de noi adulti in cercetasie
aprilie - iulie 2009 - stagii locale (mini-sesiuni) in "principiile scout", "metoda scout" si "animatie"
iunie – august – participarea la diferite activitati locale si nationale
17-23 august 2009 - stagiu national de "pedagogie scout"
septembrie – octombrie – desfasurarea campaniilor locale de atragere de copii si tineri in cercetasie
octombrie 2009 - ianuarie 2010 - desfasurarea concursului "Tu ce poti face cu 100 de euro?"
februarie - aprilie 2010 - continuare campanii atragere copii, tineri si adulti in centrele locale
23 - 25 aprilie 2010 - Forumul National Scouting Seeds

luni, 1 iunie 2009

AM ALES SA FIU CERCETAS!!! Voi de ce ati ales sa fiti cercetas?
















Pentru ca e un moment in care ne trec prin minte tot felul de amintiri, ne-am gandit sa lansam o provocare pentru fiecare dintre noi:

Ca tot suntem in atatea proiecte sau poate suntem doar la inceput de drum ca si voluntari, provocarea este ca fiecare dintre noi sa scrie motivele pentru care
A ALES SA FIE CERCETAS!!

Scrie si tu, draga cercetasule!

8 comentarii:

  1. In '93 cand am intrat in organizatie, aveam 7 ani si am venit la cercetasi ca erau deja si cei 2 frati ai mei mai mari.
    La mine intrebarea as adapta-o si as spune: de ce am ales sa raman la cercetasi?
    Apai, imaginati-va sau readuceti-va aminte (unde e cazul) dragi lideri, cum era cand ati fost lupisori, temerari, exploratori si ii vedeati pe liderii vostri ca se dadeau de n ori peste cap sa fie totul bine si cumva reuseau sa faca asta - mereu mi-am dorit sa ajung ca si ei.
    Acum ca stiu cum e, nu regret nicio clioa din toate momentele petrecute ca si cercetas.
    Si apoi, cercetasia a ajuns sa fie o mare parte din identitatea mea, Metoda Scout si tot au ajutat la tot ce inseamna Tromppy (pana si la porecla :)) - ca tot de la lideri cercetasi a venit ideea ei).
    De ce am ales sa fiu cercetas?
    Pentru ca ma gandesc ca si viitorii mei copii, Doamne ajuta cand va fi sa fie, sa traiasca intr-un mediu din care sa invete si mai multe decat am invatat eu.
    Cu toate alea si bune si rele!

    Merita fiecare clipa!!

    tromppy

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am intrat acum vreo 5 ani la cerce. Eram un soarec de biblioteca timid. Cercetasia m-a ajutat sa ma dezvolt, sa-mi inving timiditatea, sa imi gasesc un job fain (la interviul pt tehnoredactor ziar, a contat destul de mult cele 2 numere ale revistei "gata oricand" facute de mine pt centrul local), sa-mi fac o droaie de prieteni, sa ma plimb prin toata tara.
    Pentru toate acestea eu sunt cercetas. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am intrat in cercetasie in 1998 si nu pentru ca stiam cu ce se mananca, ci pentru ca am auzit de la fratele meu mai mare ca e un prilej de iesit in natura cu prietenii. Zis si facut, ne-am adunat de o patrula si ne-am inhamat la ceea ce avea sa fie pana la urma marea noastra pasiune. N-am trecut decat prin ramura de exploratori si sincer, acum cand sunt lider de lupisori, regret ca nu am descoperit cercetasia mai devreme... Ce m-a facut sa raman in cercetasie?? Oamenii, copiii, cercetasii,liderii care au ajuns sa imi fie frati sau surori si mai nou lupisorii carora vreau sa le arat lumea altfel decat o pot vedea in mod obisnuit. E o provocare si pentru mine, dar e mai ales un ideal pentru ca sa pot spune, in cele din urma, ca am lasat lumea un pic mai buna decat am gasit-o!
    Granti, CL Orion M-Ciuc

    RăspundețiȘtergere
  4. Am ales sa fiu cercetas in 2006.Nu stiam exact ce vreau, dar fetele pe care le-am cunoscut in anul dinainte(Larisa&Giulia) imi tot ziceau de cercetasi, de plecari in campuri,de prieteni si de lucruri pe care nu le gasesti intrun cadru obisnuit(blazat ca intrun orasel de provincie).Doar la cercetasi am descoperit cine sunt si ce vreau sa fac...cercetasii mi-au schimbat viata la modul cel mai serios:
    -sunt in Bucuresti datorita lor
    -sunt in apartamentul genial din Ferentari:d datorita unui cercetas
    -sunt la Geologie in mare parte din cauza unui cercetas
    -am calatorit prin tara datorita lor
    -am cunoscut ATATA lume la cercetasi :D
    Sunt cine sunt din cauza cercetasilor.
    Sunt mandru ca sunt cercetas!!!
    Eugen CL Dragasani

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Simplu: curiozitatea. Însă, ce m-a motivat sa rămân la cercetaşi? Pentru a răspunde trebuie să las puţin la o parte modestia ca să mă laud cu peste un deceniu de cercetăşie, pentru că nu mă laud cu faptul că în acest timp am avut ocazia să trec prin multe şi să învăţ să fac multe, de nevoie şi "nesilit de nimeni". Am fost afumat de zeci de ori de focuri ce cu încăpăţânare nu s-au lăsat aprinse, am fost forţat de gravitaţie să cobor prin pădure în stilul fluture sau bolovan, am fost "forţat" de peisaje de vis să străbat kilometri cu kilograme bune în spate, am trecut şi prin rolul de rătăcit într-o noapte friguroasă de iarnă într-o pădure de copaci făcuţi la xerox, am urcat 1900m pentru un ceai, am făcut cunoştinţă cu poiurile pe calea dureroasă, am prins aspecte importante în ale supravieţuirii în natură, am fost nevoit să-mi găsesc cazare şi mâncare într-un sat necunoscut (de 2 ori), ba chiar am avut parte şi de ceva sporturi extreme, şi aş putea continua aşa mult înainte. Însă, repet, nu mă laud cu toate acestea, deşi mi-au plăcut la nebunie şi le-aş face iar fără ezitare. Mă laud cu faptul că am descoperit cum e să te bucuri de fericirea altuia, cum e să citeşti mulţumirea pe chipul unui bătrân după ce-l ajuţi prin casă, cum e să vezi speranţa pe chipul cuiva când vede că mai există tineri pe lumea asta care vor să ajute şi să facă ceva constructiv, cum e să vezi fericirea emanând dintr-un copil deşi l-ai dezlipit de confortul de-acasă şi de mess, cum e să vrei sa faci ceva deşi ştii sigur că nu vei avea nicio răsplată şi niciun "mulţumesc", ba chiar va trebui să suporţi tu cheltuielile. Şi cred că ştiţi cu toţii aceste aspecte, precum şi motivele pentru care am rămas fidel mişcării. Dar le voi zice oricum :). Sincer să fiu, fără toate acestea, nu ştiu cum aş fi fost acum, fără să ştiu cum e să-ţi asumi o responsabilitate, cum poţi să uiţi de toate, cum să înveseleşti pe cineva, cum e să îţi dai seama că dacă vrei să-ţi numeri prietenii nu îţi ajung cele 20 de degete, cum e să fii întotdeauna optimist şi să vezi jumătatea uscată a lemnelor, şi nu în cele din urmă, să te ţii de o promisiune...

    Patriciu, CL F.I. Bacau

    p.s.: am profitat putin ca nu am avut limita la caractere. imi cer scuze daca v-am plictisit:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru ca stiu ca intotdeauna am ce invata si atunci vreau sa invat prin a fi cercetas!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hmmm... M-am "trezit" la scout direct Kaa :D , in '98.
    Mi-ar fi placut sa cresc la cercetasi. Sa fiu lupisor, apoi temerar, explorator si senior. Tromppy, norocoaso! :)

    Dar am ales sa fiu cercetasa, vorba ta, Patriciu, "nesilita de nimeni", mult mai tarziu, in momentul in care am inteles provocarea Cercetasiei: aceea de a lasa lumea un pic mai buna decat am gasit-o, incepand cu mine si exersand asta in fiecare zi. :p

    Poate e cam rece raspunsul, dar cand am constientizat ca Cercetasia este un stil de viata molipsitor daca oferi increderea, ajutorul, veselia si recunostinta ta celor din jur, m-am bucurat si mai mult de viata in natura, joc, munca in echipa, aventura, meditatie,fapta buna de fiecare zi si .... "a face tot posibilul!".

    De aceea, ca ai 7 ani, sau 18, sau, stiu si eu, ...tocmai ai iesit la pensie ;) , haide la cercetasi si vei descoperi, pas cu pas, motivele pentru care Sa Fii Cercetas! :)

    RăspundețiȘtergere

Cate seminte mai avem de plantat?

Tinta noastra este 2500 de membrii in ONCR la data de 31 ianuarie 2010.

Am inceput cu 1500, la 1 februarie 2009.

La sfarsitul lui ianuarie 2010, eram cu 804 membri mai multi.