Calendar de activitati

3 februarie 2009 - lansare proiect
18 februarie 2009 - selectie centre locale
13-15 si 20-22 martie 2009 - stagii regionale in managementul voluntarilor
martie - mai 2009 - desfasurarea campaniilor locale de atragere de noi adulti in cercetasie
aprilie - iulie 2009 - stagii locale (mini-sesiuni) in "principiile scout", "metoda scout" si "animatie"
iunie – august – participarea la diferite activitati locale si nationale
17-23 august 2009 - stagiu national de "pedagogie scout"
septembrie – octombrie – desfasurarea campaniilor locale de atragere de copii si tineri in cercetasie
octombrie 2009 - ianuarie 2010 - desfasurarea concursului "Tu ce poti face cu 100 de euro?"
februarie - aprilie 2010 - continuare campanii atragere copii, tineri si adulti in centrele locale
23 - 25 aprilie 2010 - Forumul National Scouting Seeds

marți, 23 februarie 2010

Raspunsuri in urma intrebarilor din Caravana Telefonica Scouting Seeds


1. o scrisoare adresata copiilor ...pentru a-i atrage
R: Recomandarea noastra este ca atunci cand atrageti copii sa nu ne folosim de texte ci de activitati. Mergeti la locul lor de joaca (de la scoala, in parc, etc) si propuneti-le cateva jocuri. Dupa care, impartiti-le flyere cu informatii de unde va pot gasi, la ce ore si cu cine sa ia legatura. Flyerele nu e necesar sa vina de la nivel national, fiecare isi poate face cat pe 1 pagina sa incapa minim 8 astfel de mesaje “tehnice” si printate pe 10 – 20 de pagini, deja vorbim de atragere de copii.

2. filmulete de prezentare
R: Le aveti prin transfer.ro la acest link. Trebuie doar sa dati click. http://dl.transfer.ro/Transfer_ro-23Feb-64566eaf6a923.zip

3. carnete de membru si carnetele de activitate

R: Putem doar sa va spunem ca se lucreaza la ele. Dar daca stiti pe cineva care ne poate ajuta sa le finalizam mai repede, spuneti-ne. ;)

4. Un mini-stagiu pentru departamentul de imagine si comunicare, ca sa ne putem promova mai bine.
R: Si la partea de diversificare a stagiilor s-a luat in discutie acest timp de stagiu. Avem o echipa noua de traineri, mai concret, 15 lideri cercetasi din intreaga tara. O data concretizata oferta de stagii, toata lumea va stii de aceasta.

5. Cum sa scriem proiecte. Sa primim ceva informatii despre cum sa scriem proiecte, de exemplu pentru Tineret in Actiune.

R. Pentru proiectele pe care sa le depuneti pentru Tineret in Actiune, cea mai simpla cale este sa va inscrieti la stagiile pe care organizeaza acestia. Toate acestea sunt trimise, in mare parte, de Sanziana Rasca, pe lista de discutii Roleader.

6. handbook-ul liderului de unitate
R: Prin proiectul 100 de idei de educatie non formala, care a fost lansat in noiembrie 2009, echipele nationale de pedagogie (lupisori, temerari, exploratori, seniori/roveri) au ca obiectiv si finalizarea acestor ghid-uri. In acest weekend chiar, 25 – 28 februarie 2010 au un Seminar de revizuire a materialelor pedagogice, la Busteni. Le uram mult succes, spor si energie sa realizeze materiale de calitate in cercetasie.

7. ghidul adultului nou in cercetasie
R: Sugestia este fantastica, stim de nevoia acestui ghid. Suntem in perioada in care cautam lideri sau persoane care ne pot ajuta la realizarea acestuia (din CL noi, din adultii noi in CL deja existente, persoane care au mai lucrat la aceasta). E de ajuns sa se anunte si incepem sa demaram finalizarea unui astfel de ghid.

8. materiale de lucru pentru seniori

R: Raspunsul se gaseste la punctual 6 ;)

9. modele de activitati pentru exploratori
R: Va trimitem din modelele de activitati realizate de Echipa Nationala de Exploratori cu mentiunea ca acestea sunt inca in lucru si ca acestia oricand le putei adapta la nevoile unitatilor de exploratori din Centrul vostru local. Scrieti un email la elena.petrea@scout.ro si vi le trimitem pe mail.

10. Detalii aministrative – contabilitate, ştampilă
R: Cel mai sigur luati legatura cu asistentul organizatiei, Mihaela Ciobanu la adresa de email contact@scout.ro sau mihaela.ciobanu@scout.ro, nr de telefon: 0723.723.827

11. Ar fi bine sa se termine pachetele educative pe varste.

R: Si noi vrem sa le finalizam. Sunt instrumente practice si concrete de lucru pentru fiecare unitate de cercetasi (lupisori, temerari, exploratori, seniori/roveri).

12. Flyer-e, afişe
R: Afise Scouting Seeds mai sunt. Trebuie doar sa ne spuneti de cate mai aveti nevoie si unde sa va trimitem materialele.

13. Elemente de motivare ale copiilor
R: Va trimitem din materiale prin care, daca le cititi aflati mai multe din elementele de motivare pentru copii. Dar din experienta, motivarea vine de la lideri, de la activitatile pe care le organizati si continuitatea in intalnirile pe care le aveti pentru acestia. Scrieti un email la elena.petrea@scout.ro si vi le trimitem pe mail.

14. Un film sau ppt de prezentare a ONCR şi activităţii sale. Pentru a avea toate CL sau toate persoanele care vor să atragă membri noi acelaşi mesaj cooerent şi unitar

R: Sunt trimise prin transfer, la link-ul de la pct. 2. Dati click pe el 

15. Mai multe pliante si facute sa atraga atentia, nu statice. Mai multe afise, dar variante
R: Propunerea este binevenita, dar pentru aceasta este nevoie si de niste fonduri directionate special pentru asta. Incet incet crestem calitatea si din acest punct de vedere.

16. Sa aflam mai multe despre metoda scout. Auzim, vedem, dar noi inca nu suntem initiati cum trebuie. Suntem deschisi oricarei invataturi si sa le aplicam.

R: Exista stagii de initiere in Metoda si Pedagogia Scout, organizate de Centrele Locale, la cerere. Fie participati la acestea fie solicitati la voi acasa un astfel de stagiu.

17. „Un CL de nota 10” ne-a ajutat foarte mult în implementarea proiectelor pe care le-am avut până acum.

R: Toate CL au adresa de scout.ro. Prin aceasta adresa aveti acces la baza de materiale intranet. Intrati acolo si la resurse veti gasi mapa cl de nota 1o ;)

18. Cine e responsabil pentru starea de sănătate a copiilor într-o ieşire? Chiar dacă primim formular de permisiune din partea părinţilor şi adeverinţă medicală ce atestă că tânărul e apt de efort fizic, dacă îşi rupe o mână, din punct de vedere legal, cine e răspunzător? Liderul sau părintele?

R: In situatia in care plecati cu cercetasii in vreo iesire ceva, recomandat este sa aveti pe cineva care are curs de prim ajutor, daca nu vreun asistent, medic care sa vina cu voi. Vedeti aceste informatii in Standardele de activitati pe care le gasiti tot pe intranet.

19. Despre 100 de idei - nu are multe informaţii, confundă cu 100 de euro. Despre stagii, si cand- pt orice ce tine de cerce (dar nu initiere)

R: Noi speram sa nu se confunde proiectele. Pentru ca sunt foarte diferite. Informatii despre proiect gasiti la acest link: http://scout.ro/news.php?id=123. Sau scrieti-ne la adresa de e-mail: mihaela.ciobanu@scout.ro

20. Pliante; afise; filmulete de prezentare in romana, chair daca sunt ale altor centre locale, sau daca exista facut pt ONCR, ar fi foarte util; spot-uri; brosuri mai detaliate despre organizatie, ce face un lider sau ce inseamna a fi lider, de aratat celor care vor sa stie ceva mai mult decat informatiile care incap intrun pliant; documentarul despre ONCR facut de Cristi Tabara .. Se poate folosi pentru prezentari la televiziuni?

R: Se pot folosi, bineinteles pentru prezentarile voastre. Deja le-am pus prin transfer, linkul este acelasi, de la punctul 2.

21. Poate mai multe despre atragerea voluntarilor adulti, mai multe informatii de prezentat in cadrul campaniilor de promovare despre organizatie.

R: Este nevoie sa ne spuneti mai concret de ce anume aveti nevoie, sa stim ce putem sa va oferim.

22. Modele de parteneriate care sa fie folosite pentru colaborari cu diferinte institutii, organisme locale. Tot ce este de informat, sa fie facute catre toti din tara!
R: O astfel de solicitare puteti sa o faceti publica pe listele de discutii. Cred ca sunt foarte multe CL care au astfel de modele de parteneriate.

23. Materiale de recrutare special concepute pentru tineri care sa furnizeze informatii relevante si accesibile pentru toate ramurile de varsta vizate (lupisori, temerari, exploratori). Un sistem de coaching pentru lideri care sa asigure un know-how eficient in formarea si pregatirea adultilor de catre liderii deja formati.
R: In urma acestui proiect, Scouting Seeds, toate informatiile, sugestiile primite de la voi ajuta la: campanii mai bune organizate de la nivel nationale pentru voi, realizarea de brosuri pentru atragere de noi membri sau pentru infiintari de CL noi, consultanta pentru orice lider, CL care doreste sa realizeze campanii de atragere de membri.

Un comentariu:

  1. Mare atentie la fisierele trimise prin transfer.ro! Acestea sunt valabile un timp limitat si anume 10 zile. Trebuie astfel gasita o alta varianta de share. Asta, sau constant updatat linkul.
    Gata Oricand,
    Irina

    RăspundețiȘtergere

Cate seminte mai avem de plantat?

Tinta noastra este 2500 de membrii in ONCR la data de 31 ianuarie 2010.

Am inceput cu 1500, la 1 februarie 2009.

La sfarsitul lui ianuarie 2010, eram cu 804 membri mai multi.