Ne apropiem de sfârşitul lui 2009. Cât de repede a trecut...A trecut, dar cred ca am lăsat ceva urme, măcar atât cât să fim mulţumiţi. Şi ca să vin la „cestiune”, adica la campania noastră de semănat cercetăşie, vă spun – şi vă rog să mă credeţi pe cuvânt – că proiectul „Scouting Seeds” a fost cel mai inspirat, mai aplicat şi mai eficient dintre toate programele şi proiectele de nivel naţional, sau ale noastre locale, din tot ce am trăit ca experienţe cercetăşeşti în 15 ani de când am intrat în ONCR.
Proiectul s-a încheiat cu succes şi la Râmnicu Vâlcea. Nu mai puţin de 14 lideri noi dintre care 10 lucrează, se instruiesc în continuare şi deja au primit responsabilităţi.
Cristi Alexandrescu, mecanic auto de profesie şi radioamator, este şeful unităţii de exploratori „Phoenix”. Ligian Tudoroiu, ing. mecanic va constitui o patrulă de cercetaşi la Piteşti, vine des la Râmnicu Vâlcea la activităţile centrului local.
Simona Neagu, profesoară de geografie, va ajuta pe Simona Georgescu, șefa unităţii „Acvila” şi va coordona două patrule care se vor înscrie în „Lands of Adventure”.
Daniela Stan, este profesoară de română-franceză şi până îşi va constitui o unitate de temerari, sau va prelua lupişorii de la unitatea „Cozia”, va coordona cercetaşii care participă la programul Internaţional „Award Romania” (IARo).
Bogdan Furtună, consilier ING, se pregăteşte să preia funcţia de trezorier, după cum Adi Jidoveanu, va fi şeful echipei executive de logistică (va fi practic administratorul sau intendentul centrului loca).
Am lăsat la urmă pe Corina Luca, Heliana Bogdan, Oana Chisalom şi Diana Deliu, eleve în clasele XI – a şi a XII –a, tinere lidere care se pregătesc să devină lidere... La Râmnicu Vâlcea sau în alte centre locale unde vor merge la facultăţi,vom vedea, important este că vor să devină lidere. Oana îndrumă de mai mult timp două patrule de lupişori din unitatea „Cozia”.
S-ar părea că pentru atâţia ideri ne mai trebuie ceva cercetaşi. Suntem în curs de formare a unei noi unităţi de temerari şi a uneia de lupişori, am avut întâlnici cu copiii şi cu părinţii care optează pentru cercetăşie. În fine, suntem multumiţi de ceea ce am realizat.
Să vă mărturisesc însă că eu am considerat dintotdeauna că numai implicarea în activităţi, primele responsabilităţi, nu sunt deajuns, aşa că, fiind coordonatorul activităţilor „Scouting Seeds” la Râmnicu Vâlcea am grijă să organizez din când în când câte o reuniune de motivare a liderilor aşa cum a fost cea de la sfârşitul lunii noiembrie (28-29 noiembrie a.c.) sau cum va fi reuniunea de planificare şi motivare, deja tradiţională la noi, din ianuarie pe care am numit-o „SPOR – 2010”.
Vă trimit şi câteva fotografii de la acţiunea din 28-29 februarie a.c. din masivul Buila-Vânturariţa, unde, având ghid pe ing. Cosmin Botez, directorul Administraţiei Parcului Naţional Buila-Vânturariţa, am făcut un pic de sport extrem, ne-am distrat şi am vorbit despre cele cercetăşeşti.
Nicu Almasi
C.L. "Mircea cel Batran", Ramnicu Valcea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu